Maar liefst drie advocaten van VANEPS zijn deze maand beëdigd door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, St. Maarten en van Bonaire, St. Eustatius en Saba: startende advocaten Rens Groen en Tiffany de Palm, ervaren jurist Aubrich Bakhuis en ervaren advocaat Roderik van Hees.

Tiffany de Palm is geboren en getogen op Curaçao en studeerde rechten aan de Universiteit van Tilburg. Tijdens haar studie liep ze een half jaar stage bij het Kadaster op Curaçao. Tiffany is nu twee maanden werkzaam bij VANEPS. Het ondernemingsrecht spreekt haar meer aan dan vooraf gedacht, en ze wil zich de komende jaren graag binnen dit rechtsgebied ontwikkelen. De beëdiging was voor Tiffany een belangrijke gebeurtenis: “Het is toch het moment waar ik al die jaren voor heb gestudeerd en wat ik altijd al wilde bereiken. Al voor mijn vertrek naar Nederland nam ik me voor om na mijn afstuderen terug te keren naar Curaçao en hier een baan te vinden. Ik ben erg blij dat dit me al zo snel is gelukt.”

De deels in Curaçao opgegroeide Aubrich Bakhuis studeerde Staats- en Bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is promovendus in Caribisch Staats- en Bestuursrecht aan dezelfde universiteit. Vooruitlopend op de naderende verdediging van zijn proefschrift remigreerde Aubrich al naar Curaçao om zijn carrière te vervolgen in de advocatuur. Aubrich is bij VANEPS werkzaam binnen de sectie Litigation & Commercial, waar hij met name zijn staats- en bestuursrechtelijke ervaring inzet en overheden adviseert. “De beëdiging was voor mij een bijzonder moment. Ik vind het erg fijn dat ik nu daadwerkelijk mag pleiten bij het Gerecht!”

Roderik van Hees startte in september bij VANEPS en is gespecialiseerd in geschillenbeslechting op het gebied van ondernemings- en verbintenissenrecht. Roderik startte zijn carrière in 2008 bij het Nederlandse kantoor NautaDutilh en stapte na twee jaar over naar het in procesrecht gespecialiseerde kantoor Lemstra Van der Korst. Over zijn komst naar VANEPS op Curaçao zegt hij: “Ik vind hier the best of both worlds. Enerzijds kan ik mijn werk als procesadvocaat hier voortzetten op hetzelfde hoge niveau als in Nederland. Anderzijds had ik altijd al een wens om in het buitenland te wonen en werken. Over zijn beëdiging zegt Roderik: “Het was bijzonder om na mijn beëdiging in Nederland nu ook te worden beëdigd op Curaçao. Daarnaast was het erg leuk dat ik dit kon meemaken met twee van mijn nieuwe collega’s.”