De internationale juridische uitgever Chambers & Partners heeft de 2016-editie van de Chambers Global ranglijst van advocatenkantoren gelanceerd. VANEPS is voor het zevende opeenvolgende jaar geclassificeerd in de hoogste categorie (Band 1). Daarmee is VANEPS het enige kantoor dat sinds de lancering van de Nederlands Caribische editie van Chambers Global consequent in Band 1 staat.

Daarnaast heeft VANEPS met vier genoemde specialisten veruit het hoogste aantal individueel geplaatste advocaten. Randolph van Eps en Frank Kunneman zijn geclassificeerd in Band 1 en Focco Lunsingh Scheurleer en Michiel Gorsira in Band 2.

Chambers Global beschrijft VANEPS als “een hoog aangeschreven kantoor dat een volledig scala aan juridische diensten biedt op alle eilanden van de Nederlandse Cariben, met bijzondere statuur op Aruba en Curaçao. De teams in commercieel recht en (zakelijke) geschillenbeslechting hebben ruime ervaring in complexe, prominente zaken, met een bijzondere expertise in maritiem recht. Het kantoor is daarnaast expert op het gebied van ondernemingsrecht, banking, intellectueel eigendom en verzekeringsrecht. Cliënten van het kantoor zijn onder andere het Land Curaçao, Refineria di Korsou en Royal Bank of Canada“.

De jaarlijkse wereldwijde ranglijst wordt gebaseerd op referenties van cliënten en medeadvocaten, ondersteund door databaseonderzoek, en biedt daardoor een onafhankelijk oordeel voor organisaties die advocaten willen inschakelen.