De Guides to Doing Business in the Dutch Caribbean (www.doingbusinessdutchcaribbean.com) van advocatenkantoor VANEPS hebben een volledige update gekregen. In de online gids is alle relevante basisinformatie te vinden over de juridische aspecten van het zakendoen in de Nederlandse Cariben. De informatie is vindbaar per onderwerp en per eiland: Aruba, Curaçao, St. Maarten, Bonaire, St. Eustatius en Saba.

Ondernemers, investeerders en anderen met zakelijke belangen in het Caribische deel van het Nederlands Koninkrijk gebruiken de online gids als naslagwerk en als eerste stap bij het in kaart brengen van het juridische landschap van de jurisdicties waarin zij zaken (willen) doen. De website trekt meer dan 4.000 bezoekers per maand.

Naast een update, is de informatie over het zakendoen op de zes eilanden verder uitgebreid. Zo is er nu ook informatie over vastgoed en bouwrecht beschikbaar voor alle eilanden. Ook is er informatie te vinden over scheepvaart in Aruba, Curaçao en St. Maarten. Met name de relatief snelle en kostenefficiënte procedure op deze drie eilanden voor beslag en executoriale verkoop van schepen komt hierbij aan bod.

Het gespecialiseerde Suriname team van VANEPS stelt momenteel ook een gids samen voor Suriname. Dit wordt op korte termijn als zevende locatie toegevoegd aan de Guides to Doing Business.