Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. werd op 23 maart de eerste internationale obligatie ooit genoteerd aan de Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX). Staatsolie heeft obligaties uitgegeven in Curacao en Suriname voor een bedrag van USD 150 miljoen.

Ter herfinanciering van obligaties uit 2015 en ter financiering van nieuwe transacties in Suriname, heeft Staatsolie nieuwe obligaties uitgegeven in Suriname en Curacao voor een bedrag van USD 150 miljoen. Uiteindelijk is voor USD 195 miljoen ingeschreven en uitgegeven. 

VANEPS heeft Staatsolie juridisch geadviseerd en alle juridische documentatie voor de obligatie-uitgifte verzorgt en geassisteerd bij het regulatory traject met de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten. Daarnaast is ons kantoor de zogenaamde ‘listing advisor’ van Staatsolie richting DCSX en de investeerders en heeft zij geadviseerd en de notering van de obligaties aan DCSX verzorgd. Het team van VANEPS dat betrokken was, bestond uit Diek Fabius, Randolph van Eps, Focco Lunsingh Scheurleer, Inge van Hees-Wolswijk en Vin Soeltaansingh. 

De Surinaamsche Bank N.V. trad op als lead arranger, bond- en paying agent en authorized international broker, Vidanova als de Curacaose authorized broker en custodian. 

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar het persbericht van Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.