Republic Bank Limited, Trinidad & Tobago’s grootste binnenlandse bank, heeft de overname van RBC Royal Bank (Suriname) NV afgerond. De closing van de transactie vond plaats in Trinidad op vrijdag 31 juli. Republic Bank heeft RBC Royal Bank overgenomen via de aankoop van Royal Overseas Holdings (St. Lucia) Ltd voor naar schatting USD 43,5 mln. Namens VANEPS stond een team onder leiding van partners Randolph van Eps en Molly Steward Republic Bank bij in de overname.

De hernoemde Republic Bank (Suriname) NV opende op maandag 3 augustus de deuren van vijf vestigingen in Paramaribo en één in Nickerie. David Dulal-Whiteway, Managing Director van Republic Bank, zegt over de overname: ”We zijn erg enthousiast dat we de mogelijkheid krijgen om deel uit te maken van de toekomstontwikkeling van Suriname. Het hart van ons bedrijf is de ambitie om uitstekende, innovatieve klantenservice te bieden. We geloven in autonome groei en hebben een bewezen trackrecord van succesvolle uitbreidingen naar nieuwe gebieden, waarbij we integriteit en compliance waarborgen terwijl we investeren in technologie en de ontwikkeling van de human resources.”

Het team van VANEPS voerde een uitgebreid due diligence onderzoek uit, zowel ter plaatse als via een online data room. Het team daartoe bestond uit Dirk Ormel, Shalini Sadal en Gregory Maldonado, onder supervisie van Randolph van Eps. Molly Steward leidde een tweede team dat assisteerde bij de overname, waarbij de door de bank gebruikte formulieren werden beoordeeld, contracten werden beoordeeld en opgesteld en algemeen juridisch advies werd verstrekt. Het team bestond voornamelijk uit senior advocaat Steffen Hagen en advocaten Len Huard en Raoul Profijt.