Op donderdag 1 september 2016 organiseerde advocatenkantoor VANEPS op St. Maarten een seminar over aanbesteden en contracteren. Na drie succesvolle workshops over dit thema op Aruba, Bonaire en Curaçao, ontving het kantoor nu op St. Maarten vertegenwoordigers van onder andere bouwbedrijven, overheids-NV’s en architectenbureaus. Ook hier bleek aanbesteden en contracteren weer een ‘hot topic’.

Tijdens het seminar gingen gespecialiseerd vastgoedadvocaten Tom Peeters en Thies Leijsen aan de hand van praktijkvoorbeelden in op het verloop van verschillende inkoop- en aanbestedingsprocedures, de basisbegrippen van het aanbestedingsrecht en de (on)mogelijkheden bij het inkopen en aanbesteden.

Het seminar werd ook op St. Maarten enthousiast ontvangen, wat met name bleek uit de vele vragen vanuit het publiek. Partner Tom Peeters licht toe: “Aanbesteden en contracteren is momenteel op de verschillende eilanden een erg actueel onderwerp. Slim inschrijven wordt voor dienstverleners steeds meer van belang en zowel ondernemingen als overheden worstelen soms met de organisatie van het inkoopproces. Het is mooi dat we via de verschillende seminars onze kennis over dit onderwerp konden delen op alle vier de eilanden waar we met VANEPS zijn gevestigd. We hebben de deelnemers kunnen overtuigen dat je snel en adequaat kunt inkopen, zonder dat dit ten koste gaat van het zorgvuldigheid in zulke procedures. Onder andere door in dit soort bijeenkomst toe te lichten hoe juridische kwaliteit juist in praktische zin een toegevoegde waarde kan zijn, hopen dat we met VANEPS onze cliënten vooruit te helpen.”