De overheid van Aruba heeft de concessie voor het PPP Watty Vos Boulevard project gegund aan Mota-Engil. Het project heeft een waarde van USD 100mln. De benoeming van Mota-Engil tot voorkeurskandidaat vond eind juli plaats, en markeert de overgang naar de Financial Close fase van de aanbestedingsprocedure. Afgelopen dinsdag, 22 september, gaf Mota-Engil een persconferentie over de benoeming. Advocaat en projectontwikkelingspecialist Tom Peeters van VANEPS staat Mota-Engil bij gedurende het gehele proces, dat startte in februari 2014.

Het Watty Vos Boulevard project behelst het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud van de Watty Vos Boulevard in Aruba. Dit omvat de bouw van een 7 kilometer lange, nieuwe weg om Oranjestad, een renovatie van de bestaande weg en het ontwerp en de bouw van 13 kruispunten en 2 viaducten. Ook zal een fietsroute worden ontworpen en aangelegd langs bijna de gehele route. De oplevering wordt verwacht binnen 2,5 jaar.

In de Financial Close fase zal het team van VANEPS Mota-Engil adviseren over de financiering en over de ondernemingsrechtelijke structuur die het meest geschikt is voor het uitvoeren van de activiteiten van Mota-Engil als het project eenmaal is gestart.