Advocatenkantoor VANEPS krijgt een nieuw kantoorpand op St. Maarten. Vrijdag 10 juli tekenden managing partner Focco Lunsingh Scheurleer en senior partner Randolph van Eps namens het kantoor daarvoor een overeenkomst met de Betonbouw-groep. Het nieuwe gebouw komt, net als het huidige kantoor, te staan in Harbour View. Hoger gelegen op de helling biedt het pand weids uitzicht over Philipsburg, Great Bay en de Great Salt Pond.

Het pand wordt op pilaren gebouwd zodat de ruimte onder de eerste bouwlaag een overdekte parkeerruimte oplevert. Daarmee wordt het unieke uitzicht ook optimaal ontsloten. Het gebruik van glas versterkt dat en geeft het nieuwe kantoorgebouw een moderne uitstraling. Het pand wordt voorzien van hoogwaardige faciliteiten zoals een met de lift bereikbaar overdekt dakterras, een bibliotheek en meerdere schakelbare vergaderzalen met een maximale capaciteit van 40 personen in theateropstelling. Hierdoor kunnen bijeenkomsten zoals de juridische seminars die VANEPS regelmatig aanbiedt, voortaan ook deels in het eigen kantoor worden georganiseerd.

In het ontwerp voor het nieuwe pand is rekening gehouden met de mogelijkheid om twee werkkamers, die apart toegankelijk zijn vanuit de receptie, te verhuren. Daarbij is gebruik van alle faciliteiten, zoals de ruime parkeergelegenheid, bewaking, videoconferencing en een bemande receptie, inbegrepen.

Managing partner Focco Lunsingh Scheurleer zegt over deze stap: “In antwoord op de vraag in de markt is ons team op St. Maarten groeiende, waardoor we er eerder dit jaar onder meer voor kozen om een extra partner, Michiel Gorsira, permanent op St. Maarten te plaatsen. Ook wat betreft onze huisvesting ontstonden er aanvullende eisen. We zijn blij in de Betonbouw-groep een partij te hebben gevonden die een turnkey pand zal opleveren dat toegespitst is op al onze wensen.”

Partner Kamla Besançon, advocaat bij VANEPS te St. Maarten: “In de afgelopen vier jaar is VANEPS een vooraanstaande en blijvende speler in de St. Maartense markt geworden. Het ontwerp van het nieuw te bouwen pand is modern en ruimtelijk en past bij onze vooruitstrevende visie.”

Dirk-Huib Kleijn zegt namens Betonbouw: “VANEPS en Arcade zijn in het afgelopen jaar via een prettige samenwerking op dit ontwerp gekomen, en we zijn er trots op een kantoor tot onze clientèle te kunnen rekenen dat de lat hoog legt in elk opzicht. We zien dan ook uit naar het vervolg, waarin we dit ontwerp gaan realiseren.”