Advocatenkantoor VANEPS doneert dit jaar pakketten (voor)leesboeken aan diverse basisscholen op de eilanden waar het kantoor actief is. Na donaties op Aruba, Curaçao en Sint Maarten, werd op vrijdag 21 augustus bij de start van het nieuwe schooljaar een pakket boeken overhandigd aan de Watapana school te Rincon op Bonaire.

VANEPS hecht veel belang aan goed onderwijs. Het kantoor focust het sponsor- en donatiebeleid dan ook onder meer op jeugd en jeugdontwikkeling.

Tom Peeters, vestigingsmanager van het kantoor te Bonaire, en secretaresse Marit van Rooijen overhandigden het pakket leesboeken aan de leerlingen van de school. De samenstelling van het pakket was vooraf met de leerkrachten afgestemd en dat zorgde voor een kleurrijke verzameling van kinderboeken.

Na de overhandiging nam Tom de tijd om de kinderen voor te lezen uit een van de boeken. Het verhaal over een vis die zijn glimmende schubben deelde met andere vissen, stond toepasselijk symbool voor het tonen van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Tom zegt over de donatie: “Als advocatenkantoor is kennis ons product, en we zien wat mensen kunnen bereiken en bijdragen als ze goed worden opgeleid en begeleid. We besteden veel aandacht aan de ontwikkeling van onze eigen medewerkers. Ons sponsor- en donatiebeleid sluit daarbij aan. We focussen op de ontwikkeling van toekomstige generaties in de Caribische maatschappij waarin we opereren, en waarin we diep geworteld zijn. Goed onderwijs creëert kansen, en het doneren van leesboeken aan scholen op elk van de vier eilanden waar ons kantoor gevestigd is, is een initiatief om dat te ondersteunen.”