Vastgoedadvocaat Tom Peeters is per 1 juli benoemd tot partner bij VANEPS. Tom trad in 2013 in dienst bij het Nederlands-Caribische kantoor en leidt daar sindsdien de vestiging op Bonaire. Onder zijn hoede groeide die vestiging gestaag en wist het een vaste positie als marktleider op het eiland te verwerven, met cliënten als de (Rijks)overheid, utiliteitsbedrijven, de luchthaven en diverse internationale hotels.

Daartoe heeft Tom sinds zijn komst naar de Cariben veel geïnvesteerd in kennis en inzicht van het bedrijfsleven op Bonaire en de overige Nederlands-Caribische eilanden. Hij publiceert regelmatig, geeft trainingen en seminars, en is bestuurslid en commissaris bij diverse organisaties, waaronder BONHATA (de belangenorganisatie voor toerisme op Bonaire). Zo geeft Tom op 7 juli een seminar over aanbesteden en contracteren op Curaçao, dat in de maand daarna op St. Maarten herhaald zal worden. Ook maakte hij zich hard voor de praktische uitvoerbaarheid van de uiteindelijk per 1 juli ingevoerde Wet elektriciteit en drinkwater BES, waardoor die op belangrijke punten werd aangepast.

Tom reageert als volgt: “Ik ben blij en trots onderdeel te mogen uitmaken van het (partner)team van VANEPS en betrokken te zijn bij de uitdagende vastgoedontwikkelingen in de Cariben. De groei van ons kantoor op Bonaire staat symbool voor de toegenomen bedrijvigheid op dit eiland waarbij de behoefte aan praktisch, werkbaar en creatief advies toeneemt.”

Managing partner Focco Lunsingh Scheurleer vult aan: “Ons kantoor heeft vestigingen op alle eilanden en investeert in lokale kennis en betrokkenheid. De BES-eilanden krijgen meer en meer eigen regelgeving. Lokale inpassing daarvan geeft een nieuwe dynamiek. Dat vergt advies met begrip voor lokale omstandigheden. In de afgelopen jaren hebben we laten zien ook daarbij te kunnen anticiperen en adviseren en Tom heeft daarin een belangrijke rol gehad, naast zijn rol als vestigingsmanager op Bonaire.”