Op Bonaire, Aruba en Curaçao is de productie van kwalitatief goed drinkwater de verantwoordelijkheid van de nutsbedrijven. Op de verschillende eilanden lijken de huidige installaties het einde van hun economische en technische levensloop te bereiken. Dit gecombineerd met de toenemende vraag naar drinkwater, maakt dat de nutsbedrijven hun huidige zuiveringsinstallaties vervangen.

Het Caribische drinkwater wordt geproduceerd volgens de omgekeerde osmose-methode. Hierdoor kan er drinkwater worden gewonnen uit zeewater.

Op Bonaire is er een openbare aanbestedingsprocedure georganiseerd en is er een contract gesloten voor de realisatie van een nieuwe waterzuiveringsinstallatie. Curaçao is in de laatste fase van het bepalen van de specificaties en Aruba heeft recent een Verzoek tot Informatie uitgegeven, waarmee geïnteresseerde en gekwalificeerde bedrijven hun interesse kunnen laten blijken voor de uitvoering van het project. 

We hebben recent zowel de nutsbedrijven als de geïnteresseerde partijen bijgestaan (uiteraard niet in hetzelfde project) en hebben daardoor de kennis en ervaring om de juiste structuur (BOO, DBFM, DBFMO, DBM) en vorm van het contract (FIDIC, lokaal, UAV-GC) te bepalen, alsmede in het assisteren bij juridisch projectmanagement en het financieren van deze projecten.

Maak gebruik van deze kans, aangezien deze mogelijkheid zich de komende 10-15 jaar waarschijnlijk niet meer voor zal doen!