Op donderdag 3 september 2015 verzorgde VANEPS op Bonaire kosteloos een seminar over corporate governance voor het NGO Platform Bonaire. Namens het kantoor spraken corporate governance experts Frank Kunneman en Robbert Kroon, en hoofd van de Bonairiaanse vestiging Tom Peeters.

Het seminar was gericht op stichtingen en in totaal namen 29 deelnemers van verschillende organisaties deel. Vertegenwoordigd waren onder andere Stinapa, Jong Bonaire, Best Care, Crucada, DCNA, FKPD en Rotary, en ook kleinere organisaties zoals Bonaire Sailing School, Pro Hubentut en Bonaire Cares.

Het seminar behandelde onderwerpen als de beste bestuursvormen voor verschillende gevallen, aansprakelijkheden en hoe die te voorkomen, en de eisen waaraan voldaan moet worden om voor (Europees-)Nederlandse subsidiegevers in aanmerking te komen. De interactieve voordrachten werden gevolgd door vele vragen. Naar aanleiding van de reacties zegde VANEPS toe om dit soort seminars vaker te organiseren voor het NGO Platform Bonaire. Tom Peeters: “Voor de ontwikkeling van Bonaire is het van het grootste belang dat alle vrijwilligers die zich voor de opbouw van ons eiland inzetten, dit op de juiste manier doen. We hopen dat ons seminar daaraan een steentje heeft bijgedragen.”